Wednesday, May 6, 2015

21 dagen reviewtijd

De multiplayer is op Koningsavond vrijgegeven. Grrrrr 21 dagen reviewtijd!
8 dagen na indiening kregen we een melding dat de 2e IAP (=In App Purchase; aankoop in de app) ontbrak. Aangegeven dat ie wel was ingediend en toen kregen we een melding dat het geen "consumable" zou wezen. Vertwijfeling omdat de vorige developer van mening was dat het inderdaad een "non-consumable" is: Een IAP die aan het apple ID vastzit. Die je niet verbruikt en die je kunt restoren met je apple ID als je de app opnieuw of op een ander apparaat installeert.
Lukas en ik kwamen bij de overdracht in augustus (laatste alinea) onafhankelijk tot de conclusie dat deze IAP niet op het apple ID geregistreerd moet worden maar op het Queenbee-account. Het aantal spelers dat je gekocht hebt is beschikbaar zodra je inlogt met je Queenbee-account, ook straks met een Android-apparaat.
Uitgelegd aan Apple en na 11 dagen werd zonder toelichting de multiplayer vrijgegeven.......

Een fijne vermelding op iCulture

Klaarblijkelijk hebben we daarna zelf op een verkeerde knop gedrukt en staat die IAP nu op hold. ZUCHT.
Nu verwacht ik niet dat die op korte termijn veel gebruikt zal worden, omdat je de eerste 5 spelers gratis krijgt. Ik vrees dat het toch echt even zal duren voordat er voldoende spelers zijn om tegen te kunnen spelen. De meeste mensen zullen tegen vrienden en bekenden willen spelen. De "best match" knop werkt pas als er voldoende spelers op verschillende niveau's zijn.

De drempels;
  • Het spel downloaden.
  • Uitvinden hoe het spel werkt.
  • Hopen dat ze het een leuk spelletje vinden. Niet iedereen houdt van cijfers.
  • Als ze het een leuk spelletje vinden hopen dat ze een account aanmaken. Niet iedereen houdt van competitie.
  • Als ze een account aangemaakt hebben hopen dat ze ook daadwerkelijk spelers gaan uitnodigen en actief gaan spelen.
  • Dat is nogal wat. En dan hoop ik ook nog dat er uiteindelijk spelers zijn die nog-niet-spelers gaan overhalen om tegen ze te gaan spelen!

Jammer dat er nu juist bij deze release met de multiplayer een review komt in de App Store dat het spel wel leuk is maar gaat vervelen....... Dat had ik verwacht toen de multiplayer er nog niet was, er zijn immers geen levels, bonussen, gimmicks of whatever. Dit spel moet het hebben van de competitie. Zoals je eindeloos een spelletje voetbal tegen elkaar speelt.
Desalniettemin ben ik blij met elke eerlijke review. Hint, hint.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.