Monday, April 20, 2015

Ongeduldig

Toch weer vertraging met de multiplayer. Nog heel even geduld a.u.b.
De multiplayer is echt klaar en 6 april 's avonds laat ingediend bij Apple. Wachttijden zijn lang momenteel, pas op 15 april ging ie de review in. En nu hangt ie dus nog vast. Op een van de twee aankopen.......

De ene aankoop is "reclame afkopen". Die zat er al in.
De andere aankoop is "meer spelers". De eerste 5 spelers zijn gratis. Wil je met meer dan 5 spelers tegelijkertijd een doorlopende game spelen, dan kun je er voor € 0,99 10 bijkopen.

In eerste instantie gaf Apple op dat die 2e aankoop ontbrak. Ze waren geen knop tegengekomen waarmee je dit kon kopen. Logisch, ze hadden geen account aangemaakt of het testaccount gebruikt, en zonder account kun je geen tegenspelers toevoegen en daarom staat er in die situatie geen knop. Dat is de stand-alone versie zoals ie nu al in de App Store staat. Je kunt het spel dan alleen in je eentje spelen.

Nadat we doorgegeven hebben dat die aankoop echt ingediend is melden ze dat het geen "consumable" is. Je moet hem kunnen restoren. Met tips hoe je een non-consumble IAP (= In App Purchase) moet maken.
Vertwijfeling bij ons. In onze ogen is het toch echt een consumable die aan de speler vasthangt. Zodra je inlogt ziet de Queenbee-server hoeveel spelers je in het verleden hebt gekocht. Daar valt niets aan te restoren via je Apple-id.
Dat hebben we doorgegeven en sindsdien (17 april) is het stil. Geen antwoord meer gehad.

Balen. Onhandig dat Apple test in een sandbox omgeving. Zonder internet verbinding. Waardoor ze geen spel-account kunnen aanmaken. Zelfs niet kunnen inloggen op het testaccount dat we voor ze aangemaakt hebben. En zo de hele functionaliteit niet kunnen zien van de multiplayer.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.