Monday, May 19, 2014

Nog niet door de keuring

De app is nog niet door de keuring :-(
Komende vrijdag is het precies 1 jaar geleden dat het idee geboren werd. Dan zal dat wel de datum van release worden............

De app is 6 mei ingediend. "Waiting for review" krijg je dan te zien. 9 mei ging ie "in review" en op het eind van de dag werd ie afgekeurd. Omdat de in-app-purchase niet compleet was. Er ontbrak een plaatje met de locatie. Dus opnieuw ingediend.

Afgelopen donderdag ging ie weer de review in. Om vrijdagavond bericht te krijgen dat de in-app-purchase niet gelokaliseerd kon worden.
Wij op alle mogelijke manieren uitleggen, met plaatjes, waar de in-app-purchase te vinden was. Maar de koopbutton verscheen niet. Op al mijn devices hier wel. Bij alle testers ook. We hadden geen idee.
Apple meldde op een gegeven moment dat ze in een "sandbox" omgeving testen. Daarvoor ontbreekt (hopelijk, denken wij, hoogstwaarschijnlijk) een certificaatje. Een certificaatje dat alleen nodig is voor de review........#zucht


Nu maar hopen dat dat het allerlaatste dingetje is. Er staat hier "one unresolved issue". Dat is er maar 1 toch?

Vanochtend las ik dit bericht over in-app-aankopen. Ben ik weer even blij dat ik bewust niet van dergelijke in-app-aankopen heb. De gratis versie die straks te downloaden is, is de versie met de volledige functionaliteit. Je kunt de reclames afkopen. En straks in de multiplayer nog wat anders. Maar je hoeft niets te kopen om naar een hoger level te komen of vooruitgang te boeken.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.